shopping-cart 0
Înregistrare

Înregistreaza-te și cumperi mai repede și mai simplu. Beneficiezi de oferte promoționale exclusive clientilor inregistrați.09

Apr

TOP 3 opțiuni de amenajare a unui apartament cu ajutorul tapetului

Chiar dacă construcțiile rezidențiale au început să prindă elan în ultimii ani, odată ce economia românească a revenit pe creștere, milioane de români locuiesc în continuare în apartamente. Ce trebuie să luați în calcul atunci când aveți de amenajat cu tapet o astfel de locuință?

Atunci când alegeți tapetul pentru diferite camere ale aceluiași apartament, în primul rând trebuie să luați în considerare compatibilitatea lor între ele. Aceasta poate fi destul de diferită, iar în articolul de față ne-am propus să analizăm trei opțiuni: compatibilitatea neutră, ombre sau contrastă.

1. Decor neutru

În acest caz toate camerele apartamentului sunt decorate cu tapet de nuanțe neutre, naturale. Pentru a evita plictiseala se poate folosi tapet de aceeași culoare, dar cu textura diferită. Deci, în sufragerie puteți folosi tapet de vinil, iar în dormitor - cu suport de hârtie, dar de aceeași culoare. Avantajul evident al acestei opțiuni este, desigur, senzația de volum și spațialitatea, care este atât de necesară în apartamentele mici.

2. Decor cu efect de gradient

Această opțiune presupune montarea tapetului de aceeași culoare, dar în nuanțe diferite (de la pastelate de o anumită culoare aprinsă). Principiul care trebuie luat în considerare în acest caz este o tranziție lină de la o nuanță la alta. De exemplu, un dormitor poate fi decorat într-o nuanță roz pal, o cameră alăturată în nuanțe de roz mai aprinse și un hol în tonuri de visiniu.

Această opțiune este perfectă pentru toate tipurile de apartamente, indiferent de dimensiunea lor.

3. Decor de perete contrastant

Este o opțiune mai dificilă pentru decorarea pereților într-un apartament, deoarece necesită cunoștințe speciale de design și decorațiuni interioare. Folosind aceasta tehnică puteți crea compoziții interesante și unice. Această opțiune este ideală pentru apartamentele cu una sau două camere.

Tendințe moderne pentru amenajarea apartamentelor

În 2021 se recomandă să „îmbrăcați” holul cu tapet texturat care imită lemnul, pielea, cărămida sau piatră. Desigur, e mai bine să optați pentru nuanțe calde, mai ales dacă holul este mic. Tapetul din vinil este perfect pentru aceasta încăpere.

În ceea ce privește bucătăria, trebuie avut în vedere faptul că nuanțele calde cresc pofta de mâncare, în timp ce tonurile reci, dimpotrivă, o scad. Desigur, e mai bine să lipiți în bucătărie tapet lavabil, care este mai ușor de îngrijit.

Pentru dormitoare sunt potrivite nuanțe deschise și calde de tapet. Dacă mobilierul este puțin, unul dintre pereții dormitorului poate fi decorat cu fototapet.

Livingul într-un apartament nu este niciodată atât de spațios pe cât s-ar dori, însă cu ajutorul tapetului aceasta problema poate fi rezolvată.

Brandul MallDeco, fiind reprezentantul oficial a 5 fabrici mari de tapet, vă oferă materiale necesare pentru decorarea oricărui tip de spațiu - de la apartamente până la hoteluri și birouri.

Descarcă ghid practic cum sa alegi tapetul pentru locuința ta

Descarcați ghidul și beneficiați de 5% reducere la prima comandă (codul îl primiți în email) Vă abonați automat la newsletter nostru unde vom expedia sfaturi utile și promoțiile active.